Over yamas.nl

Welkom op Yamas.nl een website van Travelbert. Mijn naam is Egbert Jonker en een fervent Griekenland liefhebber. Vanaf mijn jeugd reis ik ieder jaar naar Griekenland om alle facetten van het land te genieten. Sinds 1986 ben ik werkzaam in de reisbranche, eerst bij de ANWB en TUI, later als franchisnemer bij TUI en Thomas Cook met eigen reisbureaus in Heiloo en Zaandam. Momenteel werk ik samen met Reisburo Apollo die filialen heeft in Krommenie, Wormer en Broek op Langedijk in Noord-Holland. Zelf werk ik vanuit Alkmaar als ZRA (Zelfstandig Reisagent Travelbert). Je komt mij dan ook vaker tegen als reisbureau Travelshop@ReisburoApollo.nl.

Alle boekingen die je online maakt op Yamas.nl zullen direct worden afgehandeld door de reisorganisatie waar je online boekt. Alle boekingen die via mijn reisbureau Travelshop lopen, zijn ondergebracht bij Reisburo Apollo of Mimosareizen.nl, allebei lid van ANVR en SGR. Wel zo veilig en vertrouwd! 

Travelshop heeft een officeel reisagentschap van onder andere TUI, Corendon, &Olives, De Jong Intra, Oad, FTI, Alltours, ANWB reizen, NRV (rondreizen), Sawadee (avontuurlijke rondreizen) en Silverjet (op en top luxe!) plus nog wat kleinere specialistische reisorganisaties.
Deze vakanties kunnen wij met persoonlijke service en vast aanspreekpunt voor je verzorgen. Dat is dus zonder extra kosten en voor dezelfde prijs die je online vindt. Neem contact met ons op, dan verzorgen wij helemaal zonder extra kosten je Griekenland vakantie! 

Daarnaast bieden wij nog Griekenland vakanties aan van online partners als Sunweb, Ross Holidays, Eliza was Here, By June, Stip reizen, Suntip, Prijsvrij, Hotiq, SNP natuurreizen, SRC cultuurvakanties maar ook bijvoorbeeld Dé Vakantiediscounter en Vakanties.nl (zelf je reis samenstellen)    

Egbert Jonker (Travelbert) van Yamas.nl

Wil me meer weten over mijn activiteiten? Klik op onderstaande button.  

Mijn kennismaking met Griekenland

Ergens rond 1984 was ik met een vriendin op Kreta. We verbleven in Stalis en gingen op een avond naar Chersonissos om uit eten te gaan. Chersonissos was in die tijd nog een echt Grieks stadje met veel restaurants maar weinig bars. Aan de kade waar nu wel heel veel bars zijn, zaten toen nog veel visrestaurants met het terras aan zee en de keuken aan de straatkant. Wij liepen door de hoofdstraat en zagen een menigte stilstaan voor een restaurant met de naam "Soraya". Bij het buitenterras was een soort podium gebouwd waar muzikanten de pannen van het dak speelden met leuke Griekse muziek. Vandaar dat iedereen even stil bleef staan om het eens goed te kijken en te luisteren naar de muziek. De obers en een aantal Griekse inwoners stonden met passie te dansen. Natuurlijk was er geen tafeltje meer vrij. Toch hebben wij lang gewacht tot er plaats was en genoten van de muziek, het dansen en lekkere eten. Op een gegeven moment kwam er een Griekse snor bij ons tafeltje langs. Hij bleek ook nog Nikos te heten en was mede eigenaar van Soraya. Het bleek dat hij een Nederlands vriendin had en vertelde dat hij het leuk zou vinden om te z'n viertjes een keer af te spreken. Na deze leuke avond bracht hij ons in zijn VW bus terug naar Stalis maar voordat hij ons liet gaan, wilde hij nog zeker weten of onze afspraak later in de week doorging. Natuurlijk, wij vonden het tenslotte zelf ook een leuke vakantiebelevenis! Om een lang verhaal kort te maken: daarna ben ik bijna ieder jaar één of meerdere keren terug gekeerd naar mijn vriend Nikos die inmiddels getrouwd is met zijn toenmalige vriendin en twee volwassen kinderen heeft. Natuurlijk wilde ik in de tussentijd ook zoveel mogelijk andere Griekse bestemmingen ontdekken en mijn enthousiasme voor Griekenland is daardoor alleen maar groter geworden. In 2001 ben ik getrouwd met mijn huidige vrouw Jessica. Natuurlijk op Kreta en het feest was natuurlijk ook bij "Soraya" van Nikos en familie. Er waren 50 gasten uit Nederland die toen mee hebben kunnen proeven van het geweldig gastvrije, vriendelijke en mooie Kreta met zijn bewoners.  

Ik denk dat zo'n ervaring typerend is voor Griekenland want ik hoor zoveel van dergelijke mooie verhalen. Prachtig toch? Daarom zijn we zo gek op dit land.... 

Chersonisos is behoorlijk veranderd maar restaurant "Soraya" bestaat nog steeds! De neef van Nikos (Petros) zwaait de scepter en Nikos heeft met zijn vrouw en kinderen restaurant "Nautica" aan de boulevard van Chersonissos. Op de pagina Griekse restaurants heb ik meer informatie geplaatst over de huidige restaurants "Nautica" en " Soraya". Daarbij moet ik in één adem ook het restaurant "Mythos" in Chersonissos noemen.

Weet je trouwens dat Chersonissos nog steeds heel erg leuk is voor andere doelgroepen dan jongeren? Dan moet je natuurlijk niet in het hoogseizoen heengaan als je wat ouder bent. Hoewel dat ook wel eens leuk is om mee te maken. Het overkwam mij in de Corona tijd toen Griekenland in 2020 op 1 juli weer open ging. Op 2 juli stonden wij op de stoep en maakten de invasie van jongeren mee. En het was best gezellig....      

Getrouwd op Kreta in het gemeentehuis van Chersonissos

  En het feest was natuurlijk bij Nikos van (destijds) Soraya

Het was erg gezellig in Soraya met een hoop bier, wijn en raki in combinatie met heerlijk smullen met alles waar Griekenland zo goed in is.

     De tijd gaat snel, de vriendschap blijft na zoveel jaren later !


Last but not least.......
De bruiloft werd georganiseerd vanuit een hele mooie boutique locatie, namelijk Villa Ippocampi in Koutouloufari, rustig gelegen even boven Chersonissos. Het is werkelijk een pareltje. Nikos en zijn vrouw Lydia hebben ons een onvergetelijke bruiloft bezorgd en later hebben hier ook nog enkele unieke bruiloften plaatsgevonden waarbij ik de reserveringen voor de gasten heb mogen verzorgen.  

Wist je trouwens dat je ook kunt trouwen op Zakynthos, Kos, Santorini, Rhodos, Kefalonia en Zakythnos ? En dat je dat via het reisbureau van Yamas (Travelshop) kunt laten verzorgen in samenwerking met een gerenommeerde organisatie op het gebied van bruiloften in het buitenland ? Neem contact met mij op!