Yamas.nl is nog vol in ontwikkeling. Je kunt al wel zoeken en boeken via de vakantiethema's.

Grieks nieuws

De laatste nieuwsberichten die belangrijk zijn voor je bezoek aan Griekenland. De actuele stand van zaken waar je mogelijk mee te maken kan krijgen als je in Griekenland bent. Ook bijzondere en opvallende nieuwsberichten. 

24 augustus 2023 bron Travelution Expert
Griekse Tilos eerste 'zero-waste' bestemming ter wereld

Het kleine eiland Tilos, dat deel uitmaakt van de Dodekanesos-archipel in de Griekse Egeïsche Zee, is onlangs gecertificeerd als 's werelds eerste zero-waste eiland.


Geen stortplaatsen, geen afvalbakken of plastic zakken in zicht.
Tilos ligt ten westen van Rhodos en herbergt ongeveer 745 inwoners verdeeld over vier gemeenschappen. het project om afval vrij te worden begon in 2021, toen de overheid samen met Polygreen, een in Piraeus gevestigd netwerk van bedrijven die een circulaire economie promoten, een afvalbeheerprogramma implementeerde met de naam Just Go Zero, dat de lokale gemeenschap in staat stelt om bijna alle soorten afval te verwijderen via een sorteer- en recyclingsysteem. Wat volgde was niet alleen een periode van bewustwording, maar ook van het direct aanleren van de basisprincipes van afvalscheiding en circulariteit aan de bewoners.


Foto: BigStock Tsambika Beach

16 augustus 2023 bron Telegraaf
Dagje liggen aan een Grieks strand? 120 euro, alstublieft

Wie een weekje wil bijkomen op een Grieks strand, moet flink de portemonnee trekken. Niet alleen voor de vlucht en hotelovernachtingen, maar ook voor een strandbedje. Dat kan namelijk zomaar 60 tot 120 euro kosten. De Grieken zijn klaar met de uitbating van publieke stranden en komen in opstand.

Lees hier het hele artikel in de Telegraaf


21 juni 2023 bron Parakalo nieuws
Kwaliteit Grieks zwemwater opnieuw ‘uitzonderlijk’

Volgens het jaarlijkse rapport van het Europese milieuagentschap EEA was het zwemwater in Griekenland in 2022 opnieuw van uitzonderlijke kwaliteit.

De EEA controleerde vorig jaar het (zee)water bij 1682 verschillende zand- en kiezelstranden in Griekenland.

Van alle gecontroleerde Griekse locaties voldoet 96,6 procent aan de strengste kwaliteitsnormen voor het zwemwater, wat het label ‘uitstekend’ opleverde. Geen enkele zwemlocatie in Griekenland kreeg een onvoldoende.

Lees hier het hele artikel op Parakalo


27 december 2022

Griekenland noteert recordjaar in 2022

Met bijna 30 miljoen toeristen in 2022 heeft Griekenland een recordjaar beleefd. De bloei van het toerisme stimuleert de economie van het land en ondersteunt deze in tijden van crisis.

Dit succes is mede te danken aan ECTAA,  de Europese club van brancheorganisaties in de reiswereld, waarbij ook de ANVR is aangesloten, zo meldt ECTAA zelf in een eindejaarsbericht.

lees hier het hele artikel

bron Travmagazine Theo de Reus

Foto: Numo Ierapetra Beach

24 november 2022

Luxe hotelgroep Numo ook in Nederland

NUMO Hotels & Resorts gaat zich nu ook nadrukkelijker op Nederland, België en Luxemburg richten.

De jonge luxe hotelgroep uit Griekenland kon op grote belangstelling rekenen toen zij voor het eerst verscheen op TravDay in Hilversum en Gent.

Zowel touroperators als reisbureaus kunnen een uitstekend product verwachten in het luxe hotelwezen op Kreta, zegt de hotelketen in een toelichting.

Het NUMO Ierapetra Beach Resort (Adults Only) heeft in het eerste jaar na de opening al diverse prijzen in de wacht gesleept.
Dit geldt ook voor het nieuwe The Royal Senses Crete, Curio Collection by Hilton in Panormos bij Rethymnon. Dit hotel biedt de ideale setting voor een luxe gezinsvakantie.

Het Royal Blue Resort & Spa, eveneens in Panormos, ligt direct aan het strand. Het complex is ontworpen als een Kretenzer dorp en biedt zowel gezinnen als koppels een onvergetelijke vakantie, zegt de hotelgroep.

bron: Travmagazine (Theo de Reus)


24 januari 2022

Griekse overheid, de Zuid-Egeïsche regio en TUI gaan samenwerking in een project genaamd "Co-Lab Rhodos"

Rhodos zal als testcase dienen voor de innovaties die bij het Co-Lab horen.
Het Co-Lab houdt concreet in dat er duurzame groei zal ontstaan door onder andere te besparen op natuurlijke hulpbronnen en het verbeteren van de infrastructuur. Participatie van de lokale bevolking wordt daarbij bevorderd door opleidingsmogelijkheden en het creëren van werkgelegenheden.

TUI hoopt dat het promoten van het cultureel erfgoed zowel de samenleving als het toerisme op het eiland ten goede zal komen. Door nieuwe concepten voor energie-, water- of afvalbeheer zal de ecologische voetafdruk van het toerisme op Rhodos sterk moeten verminderen. Het uiteindelijke doel is om Griekenland binnen vijf jaar te transformeren naar de meest duurzame bestemming ter wereld.
lees hier het hele artikel