Deze website is nog in vol in ontwikkeling. Je kunt wel alvast zoeken en boeken boeken via de vakantiethema's.

Grieks nieuws

De laatste nieuwsberichten die belangrijk zijn voor je bezoek aan Griekenland. De actuele stand van zaken waar je mogelijk mee te maken kan krijgen als je in Griekenland bent. Ook bijzondere en opvallende nieuwsberichten. 

27 december 2022

Griekenland noteert recordjaar in 2022

Met bijna 30 miljoen toeristen in 2022 heeft Griekenland een recordjaar beleefd. De bloei van het toerisme stimuleert de economie van het land en ondersteunt deze in tijden van crisis.

Dit succes is mede te danken aan ECTAA,  de Europese club van brancheorganisaties in de reiswereld, waarbij ook de ANVR is aangesloten, zo meldt ECTAA zelf in een eindejaarsbericht.

lees hier het hele artikel

(bron Travmagazine Theo de Reus)

24 november 2022

Luxe hotelgroep Numo ook in Nederland

NUMO Hotels & Resorts gaat zich nu ook nadrukkelijker op Nederland, België en Luxemburg richten.

De jonge luxe hotelgroep uit Griekenland kon op grote belangstelling rekenen toen zij voor het eerst verscheen op TravDay in Hilversum en Gent.

Zowel touroperators als reisbureaus kunnen een uitstekend product verwachten in het luxe hotelwezen op Kreta, zegt de hotelketen in een toelichting.

Het NUMO Ierapetra Beach Resort (Adults Only) heeft in het eerste jaar na de opening al diverse prijzen in de wacht gesleept.
Dit geldt ook voor het nieuwe The Royal Senses Crete, Curio Collection by Hilton in Panormos bij Rethymnon. Dit hotel biedt de ideale setting voor een luxe gezinsvakantie.

Het Royal Blue Resort & Spa, eveneens in Panormos, ligt direct aan het strand. Het complex is ontworpen als een Kretenzer dorp en biedt zowel gezinnen als koppels een onvergetelijke vakantie, zegt de hotelgroep.

bron: Travmagazine (Theo de Reus)


24 januari 2022

Griekse overheid, de Zuid-Egeïsche regio en TUI gaan samenwerking in een project genaamd "Co-Lab Rhodos"

Rhodos zal als testcase dienen voor de innovaties die bij het Co-Lab horen.
Het Co-Lab houdt concreet in dat er duurzame groei zal ontstaan door onder andere te besparen op natuurlijke hulpbronnen en het verbeteren van de infrastructuur. Participatie van de lokale bevolking wordt daarbij bevorderd door opleidingsmogelijkheden en het creëren van werkgelegenheden.

TUI hoopt dat het promoten van het cultureel erfgoed zowel de samenleving als het toerisme op het eiland ten goede zal komen. Door nieuwe concepten voor energie-, water- of afvalbeheer zal de ecologische voetafdruk van het toerisme op Rhodos sterk moeten verminderen. Het uiteindelijke doel is om Griekenland binnen vijf jaar te transformeren naar de meest duurzame bestemming ter wereld.
lees hier het hele artikel