Deze website is nog in vol in ontwikkeling. Je kunt wel alvast zoeken en boeken boeken via de vakantiethema's.

Grieks nieuws

De laatste nieuwsberichten die belangrijk zijn voor je bezoek aan Griekenland. De actuele stand van zaken waar je mogelijk mee te maken kan krijgen als je in Griekenland bent. Ook bijzondere en opvallende nieuwsberichten. 

4 maart 2022

Geen PLF formulier meer vanaf 15 maart

Vanaf 15 maart hoeven reizigers geen Passenger Locator Form (PLF) meer in te vullen voor het reizen naar een verblijf in Griekenland.

Vaccinatiebewijs is echter wel nog steeds verplicht.

Ook vervalt de mondkapjesplicht voor buiten

Per 5 maart is er buiten ook geen mondkapjesplicht meer in de buitenlucht maar het advies is om dit nog wel te doen op drukke plaatsen. Binnen is het nog wel van toepassing.

 

4 februari 2022

Geen test meer nodig voor EU burgers om Griekenland in te komen

Je moet dan als EU burger wel "volledig" gevaccineerd zijn dus na 270 dagen na de 2e prik ook een zogenaamde "booster".

Wie niet gevaccineerd is, moet nog wel een negatieve test kunnen tonen bij aankomst in Griekenland. Dat mag een PCR-test zijn van maximaal 72 uur oud, of een negatieve antigeentest die minder dan 24 uur eerder is afgenomen.

De eis dat ook gevaccineerde reizigers een negatieve test moesten laten zien, werd door Griekenland in december ingevoerd om de verspreiding van de omikronvariant af te remmen.

  • Dus: vanaf 1 februari is het vaccinatiebewijs 270 dagen geldig na de laatste basisprik als je wilt reizen binnen de EU

24 januari 2022

Griekse overheid, de Zuid-Egeïsche regio en TUI gaan samenwerking in een project genaamd "Co-Lab Rhodos"

Rhodos zal als testcase dienen voor de innovaties die bij het Co-Lab horen.
Het Co-Lab houdt concreet in dat er duurzame groei zal ontstaan door onder andere te besparen op natuurlijke hulpbronnen en het verbeteren van de infrastructuur. Participatie van de lokale bevolking wordt daarbij bevorderd door opleidingsmogelijkheden en het creëren van werkgelegenheden.

TUI hoopt dat het promoten van het cultureel erfgoed zowel de samenleving als het toerisme op het eiland ten goede zal komen. Door nieuwe concepten voor energie-, water- of afvalbeheer zal de ecologische voetafdruk van het toerisme op Rhodos sterk moeten verminderen. Het uiteindelijke doel is om Griekenland binnen vijf jaar te transformeren naar de meest duurzame bestemming ter wereld.
lees hier het hele artikel