Grieks nieuws

De laatste nieuwsberichten die belangrijk zijn voor je bezoek aan Griekenland. De actuele stand van zaken waar je mogelijk mee te maken kan krijgen als je in Griekenland bent. Ook bijzondere en opvallende nieuwsberichten. 

18 november bron: Corendon

Corendon vergroot aanbod in Griekenland met Grecotel keten

Vanaf het zomerseizoen van 2024 kunnen Corendon klanten kiezen uit 15 nieuwe hotels en resorts van Grecotel: 8 op Kreta, 4 op Corfu, 2 op Kos en één op Rhodos. De bekende Griekse hotelketen heeft in de loop der jaren al veel internationale prijzen gewonnen. De luxe 4- en 5-sterren hotels zijn stuk voor stuk uniek en bevinden zich vaak aan de mooiste stranden van Kreta, Corfu, Kos en Rhodos. De keten hecht veel waarde aan gastronomie en uitstekende service. De luxe voorzieningen, mooie kamers, heerlijke gerechten en goed opgeleid personeel zorgen voor een geweldige vakantie onder de Griekse zon.

Culinaire ervaring

De ultieme culinaire ervaring beleef je in de Grecotel LUXME® hotels, een uitgebreid All Inclusive concept dat de smaakpapillen verwent. Het buffet en de vele à la carterestaurants hebben een gevarieerd aanbod van zowel lokale specialiteiten als internationale lekkernijen. De getalenteerde chef-koks bereiden met passie en gebruik van verse lokale ingrediënten de meest verrukkelijke gerechten, waardoor gasten keer op keer van heerlijke maaltijden kunnen genieten. Bovendien bieden de meeste van deze hotels een exclusief gastronomisch restaurant voor gasten van 12 jaar en ouder, evenals een uitgebreide selectie bars om aan ieders smaak te voldoen.

Meerwaarde voor de Griekse eilanden
Atilay Uslu, oprichter van Corendon: "We zijn trots om deze samenwerking aan te kondigen. Onze klanten zoeken kwaliteit en waarderen uitstekende service en lekker eten. De Grecotel keten voldoet perfect aan deze wensen. Het feit dat we alle hotels aan ons aanbod toevoegen op de bestemmingen waarop we vliegen, is echt een aanwinst voor onze zonvakanties op de Griekse eilanden."

Nu boekbaar voor zomer 2024
Yorg Bonami, Sales & Marketing Manager BENE bij Grecotel: "We zijn zeer blij dat Corendon voortaan één van onze partners wordt op de Nederlandse & Belgische markt. En dat met een zeer uitgebreid aanbod van maar liefst 15 van onze hotels! Er vroeg bij zijn is de boodschap, want de boekingen voor zomer '24 lopen als een trein!


16 november 2023 bron Parakalo

Grote hoeveelheden Tsikoudia in beslag genomen

Twee Kretenzische producenten van de traditionele drank tsikoudia riskeren een boete van honderdduizenden euro’s omdat ze niet over de juiste vergunningen beschikten.

Lees hier het hele artikel op Parakalo

Weet jij trouwens wat Tsikoudia is?

Tsikoudia is een traditionele sterke drank die afkomstig is van het eiland Kreta in Griekenland. Het staat ook bekend onder andere namen zoals raki. Het wordt meestal gemaakt door het destilleren van druivenpulp na de wijnbereiding waardoor een krachtige alcoholische drank ontstaat. Tsikoudia heeft een hoog alcoholpercentage en wordt vaak gebruikt na de maaltijd of bij gezellige  gelegenheden. Het is een onderdeel van de Kretenzische cultuur en wordt vaak in familieverband gemaakt. De drank heeft een sterke smaak en wordt soms vergezeld van meze (kleine hapjes) tijdens het drinken.


4 november 2023 bron Luchtvaartnieuws (foto Aegean Airlines press kit)

AEGEAN AIRLINES IN DE WINTER VAKER NAAR SCHIPHOL

Aegean Airlines verhoogt dit winterseizoen het aantal vluchten van Athene naar Schiphol van zeven naar tien per week ten opzichte van vorige winter, zo meldt de Nederlandse luchthaven. Daarmee wordt het aantal vluchten gelijk aan het zomerseizoen.

Lees hier het hele artikel op Luchtvaartnieuws


24 augustus 2023 bron Travelution Expert
Griekse Tilos eerste 'zero-waste' bestemming ter wereld

Het kleine eiland Tilos, dat deel uitmaakt van de Dodekanesos-archipel in de Griekse Egeïsche Zee, is onlangs gecertificeerd als 's werelds eerste zero-waste eiland.


Geen stortplaatsen, geen afvalbakken of plastic zakken in zicht.
Tilos ligt ten westen van Rhodos en herbergt ongeveer 745 inwoners verdeeld over vier gemeenschappen. het project om afval vrij te worden begon in 2021, toen de overheid samen met Polygreen, een in Piraeus gevestigd netwerk van bedrijven die een circulaire economie promoten, een afvalbeheerprogramma implementeerde met de naam Just Go Zero, dat de lokale gemeenschap in staat stelt om bijna alle soorten afval te verwijderen via een sorteer- en recyclingsysteem. Wat volgde was niet alleen een periode van bewustwording, maar ook van het direct aanleren van de basisprincipes van afvalscheiding en circulariteit aan de bewoners.


Foto: BigStock Tsambika Beach

16 augustus 2023 bron Telegraaf
Dagje liggen aan een Grieks strand? 120 euro, alstublieft

Wie een weekje wil bijkomen op een Grieks strand, moet flink de portemonnee trekken. Niet alleen voor de vlucht en hotelovernachtingen, maar ook voor een strandbedje. Dat kan namelijk zomaar 60 tot 120 euro kosten. De Grieken zijn klaar met de uitbating van publieke stranden en komen in opstand.

Lees hier het hele artikel in de Telegraaf


21 juni 2023 bron Parakalo nieuws
Kwaliteit Grieks zwemwater opnieuw ‘uitzonderlijk’

Volgens het jaarlijkse rapport van het Europese milieuagentschap EEA was het zwemwater in Griekenland in 2022 opnieuw van uitzonderlijke kwaliteit.

De EEA controleerde vorig jaar het (zee)water bij 1682 verschillende zand- en kiezelstranden in Griekenland.

Van alle gecontroleerde Griekse locaties voldoet 96,6 procent aan de strengste kwaliteitsnormen voor het zwemwater, wat het label ‘uitstekend’ opleverde. Geen enkele zwemlocatie in Griekenland kreeg een onvoldoende.

Lees hier het hele artikel op Parakalo


27 december 2022

Griekenland noteert recordjaar in 2022

Met bijna 30 miljoen toeristen in 2022 heeft Griekenland een recordjaar beleefd. De bloei van het toerisme stimuleert de economie van het land en ondersteunt deze in tijden van crisis.

Dit succes is mede te danken aan ECTAA,  de Europese club van brancheorganisaties in de reiswereld, waarbij ook de ANVR is aangesloten, zo meldt ECTAA zelf in een eindejaarsbericht.

lees hier het hele artikel

bron Travmagazine Theo de Reus

Foto: Numo Ierapetra Beach

24 november 2022

Luxe hotelgroep Numo ook in Nederland

NUMO Hotels & Resorts gaat zich nu ook nadrukkelijker op Nederland, België en Luxemburg richten.

De jonge luxe hotelgroep uit Griekenland kon op grote belangstelling rekenen toen zij voor het eerst verscheen op TravDay in Hilversum en Gent.

Zowel touroperators als reisbureaus kunnen een uitstekend product verwachten in het luxe hotelwezen op Kreta, zegt de hotelketen in een toelichting.

Het NUMO Ierapetra Beach Resort (Adults Only) heeft in het eerste jaar na de opening al diverse prijzen in de wacht gesleept.
Dit geldt ook voor het nieuwe The Royal Senses Crete, Curio Collection by Hilton in Panormos bij Rethymnon. Dit hotel biedt de ideale setting voor een luxe gezinsvakantie.

Het Royal Blue Resort & Spa, eveneens in Panormos, ligt direct aan het strand. Het complex is ontworpen als een Kretenzer dorp en biedt zowel gezinnen als koppels een onvergetelijke vakantie, zegt de hotelgroep.

bron: Travmagazine (Theo de Reus)


24 januari 2022

Griekse overheid, de Zuid-Egeïsche regio en TUI gaan samenwerking in een project genaamd "Co-Lab Rhodos"

Rhodos zal als testcase dienen voor de innovaties die bij het Co-Lab horen.
Het Co-Lab houdt concreet in dat er duurzame groei zal ontstaan door onder andere te besparen op natuurlijke hulpbronnen en het verbeteren van de infrastructuur. Participatie van de lokale bevolking wordt daarbij bevorderd door opleidingsmogelijkheden en het creëren van werkgelegenheden.

TUI hoopt dat het promoten van het cultureel erfgoed zowel de samenleving als het toerisme op het eiland ten goede zal komen. Door nieuwe concepten voor energie-, water- of afvalbeheer zal de ecologische voetafdruk van het toerisme op Rhodos sterk moeten verminderen. Het uiteindelijke doel is om Griekenland binnen vijf jaar te transformeren naar de meest duurzame bestemming ter wereld.
lees hier het hele artikel