Deze website is nog in vol in ontwikkeling. Je kunt wel alvast zoeken en boeken boeken via de vakantiethema's.

Culinair Kali Orexi ! (Eet smakelijk)

De meest bekende Griekse gerechten

Uiteraard kennen we de populaire gerechten als Gyros, Souvlaki, Moussaka, Griekse Salade, Stifado, Tzaziki en nog een paar bekende namen die we ook tegenkomen in de Griekse restaurants in Nederland. Maar er zijn er zoveel meer. Pastitsio, Keftadakia komen ook al bekend voor maar als eens gehoord van een Dakos salade? Dat is trouwens één van de beste salades ter wereld. 
Meer lezen over Griekse producten, dranken, restaurants en gerechten? Lees op TasteAtlas maar eens verder. Je kan selecteren op meest populair, de beste of op locatie. Je vindt daar onder de beste restaurants van Griekenland voor lokale gerechten in 2021: Peskesi in Heraklion op Kreta, Margaro restaurant in Piraeus, Loukoumades Ktistakis in Athene, Kirkor taverne in Heraklion en Bougatsa Iordanis in Chania.

Yemista gevulde paprika gekozen tot beste groentegerecht

Yemista beste groentegerecht en Dakos beste salade ter wereld

Yemista (gevulde paprika) is volgens TasteAtlas verkozen tot beste groentegerecht ter wereld en Kretenzer Dakos tot beste salade ter wereld. In de laatstgenoemde categorie eindigde de bekende Griekse salade op de vijfde plaats in deze editie. Niet verwonderlijk dus dat de Griekse keuken is gekozen tot de op één na beste ter wereld. Kali orexi!

Twee voorbeelden van een Dakos salade (klik op de foto voor vergroting)


Feta Saganaki: Heerlijk en eenvoudig. Hier uitgelegd door Tineke van Lesbos.