Skiathos, Skopelos en Alonissos

De Sporaden is een eilandengroep gelegen in de Egeïsche Zee, voor de oostkust van Griekenland. De naam "Sporaden" betekent "verspreid" in het Grieks, omdat de eilanden niet erg dicht bij elkaar liggen en verspreid liggen over een uitgestrekt gebied.

De belangrijkste eilanden van de Sporaden zijn Skiathos, Skopelos, Alonissos en Skyros, samen met een aantal kleinere eilanden. Elk eiland heeft zijn eigen unieke charme en kenmerken, maar ze delen over het algemeen prachtige landschappen, azuurblauwe wateren en pittoreske dorpjes.

Skiathos is een van de meest populaire eilanden in de groep en staat bekend om zijn prachtige stranden, levendige sfeer en bruisend nachtleven. Skopelos is beroemd vanwege de groene omgeving, weelderige vegetatie en traditionele architectuur. Alonissos is een uitstekende bestemming voor natuurliefhebbers, omdat het een beschermd zeepark heeft waar zeldzame diersoorten zoals de monniksrob kunnen worden gespot. Skyros, het grootste eiland in de Sporaden, biedt een combinatie van prachtige stranden, heuvelachtige landschappen en een rijke cultuur.

De Sporaden worden vaak geprezen om hun ongerepte natuurlijke schoonheid, weg van de massa en voor echte Griekenland liefhebbers. Je kunt er wandelen, watersporten, culinair genieten, historische bezienswaardigheden bekijken en de warme Griekse gastvrijheid beleven. 

Het algemene vakantie aanbod van vakanties naar de Sporaden bij:

Deze TUI Griekenland vakanties kan je voor dezelfde online prijs via het reisbureau van Yamas boeken met een vast persoonlijk aanspreekpunt

Sunweb: Op Yamas.nl alleen online te boeken naar SkiathosSkopelos en Alonissos.


Stel je vakantie naar de Sporaden zelf samen op Vakanties.nl. Veel keuze uit vluchten van diverse vliegvelden

Ross Holidays heeft kleinschalige accommodaties weg van de massa op Skyros, Alonissos en Skopelos