Griekse Evenementen (in Griekenland zelf)

Zodra we vernemen dat er ergens iets Grieks te beleven valt, laten we het je hier weten. Zowel evenementen in  Griekenland zelf maar ook indien er in Nederland een Griekse activiteit is. Daarbij hebben we wel jullie hulp nodig. Organiseer jij een Grieks uitje of evenement in Nederland ? Laat het ons weten via het formulier op deze pagina: Griekse evenementen in Nederland 

Het Internationale Film Festival van Thessaloniki is een van de belangrijkste culturele evenementen in Griekenland. Het vindt elk jaar in november plaats en het is een platform voor nieuwe regisseurs om hun werk te presenteren.
Website: filmfestival van Thessaloniki


Foto: Tempel van Aphaia Aegina (eigen foto Yamas.nl)

Fistiki-festival in Aegina: Neem de veerboot van Piraeus naar Aegina en binnen een uurtje varen vanuit Athene zie je de neoklassieke gebouwen, drijvende markten en een betoverende zonsondergang. In augustus en september wordt het "Aegina Fistiki Fest" gehouden in de haven van Aegina. Daar proef je heerlijke pistachepraline, ijs, lepelsnoepjes en pasteli gemaakt van de beroemde Aegina-pistache. Er zijn ook een hoop andere activiteiten in die periode. Veel Grieken komen vanuit Athene om de kade met heel veel terrassen te bezoeken. Tip: je kunt je bezoek aan het eiland combineren met het ontdekken van bijzondere plekjes op het eiland, vanuit Aegina een dagje naar het naastgelegen eiland Agistri varen waar je net als op Aegina leuk kunt wandelen. 

Website: https://fistikifest.gr/ 

Kort impressie van Aegina. Meer weten? Wij van Yamas.nl zijn er geweest.