Samos excursies

 

Op Samos kan je natuurlijk altijd een georganiseerde excursie boeken. Leuker nog, is om er zelf op uit te trekken. Indien je goed ter been bent en sportief, is wandelen op Samos een genot. Met de huurauto is alles op maximaal 1,5 uur goed bereikbaar. Hier vind je wat Samos excursie inspiratie.

Maak een boottocht naar Samiopoula. (uit het Grieks vertaald "klein Samos") Het is een klein eilandje op circa 1,5 uur varen vanuit Pythagorion. Als je op zoek bent naar een dagje zonnen, snorkelen, zwemmen en varen op zee tijdens je vakantie op Samos, dan is Samiopoula een goede keuze.

Samiopoula heeft één van de mooiste stranden van Samos. Op het eiland wonen maar een paar mensen, de kans dat je geiten tegenkomt is echter veel groter. Op het Samiopoula strand zijn met ligbedden en vaste parasols. Het water is bij de kust ondiep dus ideaal voor families met kleine kinderen. Het is één van de mooiste stranden van Samos en je kunt er prima snorkelen omdat het water helder en de kust rotsachtig is.

Kasonisi, het eiland waar je naar toe kunt lopen.....tot je middel in heerlijk kraakhelder water, en de rust om je heen als je een beetje op tijd bent !

Een klein eilandje vlak bij Kerveli, je kunt er dus komen door door het water te lopen. 

Het laatste stukje moet je off road rijden, te doen met een gewone auto als je een beetje goed kunt rijden. En het aller laatste stuk moet je lopen, +/- 15 min over geitenpaadjes naar beneden. Volg de blauwe stippen, pijlen erv.

Je moet echt goed ter been zijn en terug moet je dus wel een stukje omhoog klimmen. Je kunt er ook per boot heen. Misschien wel zo makkelijk.

Stranden tip: als je een huurauto ter beschikking hebt, ga dan zeker naar Livadaki Beach. Beetje Ibiza style....

Livadaki beach is één van de mooiste én populairste stranden van Samos. Het zeewater is zo ontzettend helder en blauw! Bij de baai zit een hippe beach bar, genoemd naar de baai, waar je heerlijk kunt relaxen met een hapje en een drankje. De baai is goed te bereiken met de auto via een (redelijk goed begaanbare) onverharde weg. Omdat het strand langzaam afloopt de zee in, is het erg ver nog ondiep. Ook ideaal voor families met kinderen. Ontzettend leuk en gaaf om hier een keer naar toe te gaan. Vriendelijke mensen, prachtig uitzicht. Kano’s en bedjes zijn gratis voor gebruik, schommels in het water en langs de kant veel vissen te zien met snorkelen.