Deze website is nog in vol in ontwikkeling. Je kunt wel alvast zoeken en boeken boeken via de vakantiethema's.

City trips

Weekendje weg op de culturele tour? Hoop bekijken maar ook er even op uit om te genieten van het mooie Griekse leven? Je zit er zo met een leuke citytrip. Op deze pagina van Yamas staan een aantal mogelijkheden die je kunt boeken als pakket met vlucht, hotel en eventuele excursies.

Met Sunweb naar Athene en Thessaloniki

Met Bebsy naar Athene

Op citytrip naar Thessaloniki

Het heeft een rijke en divers historie, die teruggaat tot de oudheid, en is een belangrijke culturele hub van Griekenland. Er zijn veel historische bezienswaardigheden, waaronder de Archeologische Zone van Thessaloniki en het Paleis van Galerius. 

Er zijn lekkere en betaalbare eetgelegenheden, waaronder lokale tavernes en street food stalls. Je kunt hier heerlijke traditionele gerechten proeven, zoals de befaamde Thessalonische salade en moussaka.

Thessaloniki ligt aan de Egeïsche Zee en heeft een prachtig waterkantpromenade, genaamd 'Odós Nikis', die een perfecte plek is om te ontspannen, te wandelen en te genieten van het uitzicht. Je hebt er tevens vele winkels en markten, waaronder de beroemde Ladadika-wijk, die bekend staat om zijn nachtmarkten en vintage winkels.

Je vindt er een levendig nachtleven, met veel bars, clubs en live muziek. Je kunt hier tot in de vroege uurtjes feesten en dansen.

Thessaloniki een uitstekende bestemming voor degenen die op zoek zijn naar een stad vol historie, cultuur, lekker eten en ontspanning aan het water.


Naar de Akropolis en uitgaan op de Plaka in Athene

Athene is een van de oudste steden ter wereld en de bakermat van de westerse beschaving. De stad heeft een rijke geschiedenis, prachtige architectuur, heerlijk eten en een bruisend nachtleven. Naast de Akropolis heeft Athene nog veel meer te bieden op het gebied van geschiedenis en cultuur. Je kunt een bezoek brengen aan het Nationaal Archeologisch Museum, waar je een indrukwekkende collectie van Griekse kunst en artefacten kunt bewonderen. Winkelen doe je in de talloze moderne winkels maar bezoek ook de Monastiraki-markt, waar je souvenirs, sieraden en antiek kunt kopen. Er zijn talloze bars en clubs waar je tot in de vroege uurtjes kunt feesten. De meeste bars en clubs bevinden zich in de wijken Psirri en Gazi.