City trips Athene en Thessaloniki

Weekendje weg op de culturele tour naar Griekenland? Hoop om te bekijken maar ook er even op uit om te genieten van het mooie Griekse leven! Je zit er zo met een leuke citytrip naar Athene of Thessaloniki. Op deze pagina van Yamas staan een aantal Griekse stedentrips die je kunt boeken als pakket met vlucht, hotel en eventuele excursies.

Citytrips TUI Thessaloniki en Athene

 


Met TUI naar Athene of Thessaloniki

Vanaf Amsterdam of Düsseldorf naar Thessaloniki of vanuit Amsterdam, Eindhoven, Brussel en Düsseldorf naar Athene.

Met de specialist Stedentrips.nl naar Athene en Thessaloniki.

Je kunt de citytrips van TUI, Stedentrips en De Jong Intra via het reisbureau van Yamas.nl (Travelshop) boeken en laten verzorgen voor dezelfde online prijs en een vast aanspreekpunt. (ANVR/SGR aangesloten) Leuke hotels in het centrum van Athene waaronder een boutique hotel met dakterras in de gezellige wijk Plaka. Je vindt deze hotels bij De Jong Intra


Deze Griekenland citytrips zijn alleen online te reserveren: 

Op citytrip naar Thessaloniki

Het heeft een rijke en divers historie, die teruggaat tot de oudheid, en is een belangrijke culturele plaats. Er zijn veel historische bezienswaardigheden, waaronder de Archeologische Zone van Thessaloniki en het Paleis van Galerius. 

Er zijn lekkere en betaalbare eetgelegenheden, waaronder lokale tavernes en street food stalls. Je kunt hier heerlijke traditionele gerechten proeven, zoals de befaamde Thessalonische salade en moussaka.

Thessaloniki ligt aan de Egeïsche Zee en heeft een prachtig waterkantpromenade, genaamd 'Odós Nikis', die een perfecte plek is om te ontspannen, te wandelen en te genieten van het uitzicht. Je hebt er tevens vele winkels en markten, waaronder de beroemde Ladadika-wijk, die bekend staat om zijn nachtmarkten en vintage winkels.

Je vindt er een levendig nachtleven, met veel bars, clubs en live muziek. Je kunt hier tot in de vroege uurtjes feesten en dansen.

Thessaloniki is voor reizigers die op zoek zijn naar een stad met historie, cultuur, maar ook lekker eten en relaxen aan het water.


Naar de Akropolis en uitgaan op de Plaka met een stedentrip naar Athene

Athene is een van de oudste steden ter wereld en de bakermat van de westerse beschaving. De stad heeft een rijke geschiedenis, prachtige architectuur, heerlijk eten en een bruisend nachtleven. Naast de Akropolis heeft Athene nog veel meer te bieden op het gebied van geschiedenis en cultuur. Je kunt een bezoek brengen aan het Nationaal Archeologisch Museum, waar je een indrukwekkende collectie van Griekse kunst en artefacten kunt bewonderen. Winkelen doe je in de talloze moderne winkels maar bezoek ook de Monastiraki-markt, waar je souvenirs, sieraden en antiek kunt kopen. Er zijn talloze bars en clubs waar je tot in de vroege uurtjes kunt feesten. De meeste bars en clubs bevinden zich in de wijken Psiry en Gazi.